Rymlig 1:a med stort kök och sovalkov i Svartbäcken!

Svartbäcken, Uppsala

Folkungagatan 7

Här erbjuds nu en bostad med rymligt kök, stort helkaklat badrum och en väl tilltagen sovalkov med gott om förvaring!
  • Typ: Bostadsrätt
  • Rum: 1, varav 1 sovrum
  • Boarea: 34,8 kvm
  • Avgift: 1 824 SEK/månad
  • Pris: 1 695 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Hanna Moberg

Ansvarig mäklare

Bilder

Föreningens innergård blir en oas att uppskatta under soliga dagar. Här finns lekplats och grillplats samt stor gräsyta för föreningens medlemmar!
Föreningens innergård blir en oas att uppskatta under soliga dagar. Här finns lekplats och grillplats samt stor gräsyta för föreningens medlemmar!
Föreningens innergård blir en oas att uppskatta under soliga dagar. Här finns lekplats och grillplats samt stor gräsyta för föreningens medlemmar!
Fyrishov finner du ett par gator ned. Här finns det populära äventyrsbadet men även relax, simhall, gym mm.
En kort promenad bort finner du Röbospåret med upplyst elljusspår, hundrastgård, utegym och vackra promenadstråk som leder dig till gamla Uppsala och Storvad badplats. Perfekt för dig som uppskattar natur!

Planlösning

Beskrivning

Varmt välkommen till Folkungagatan 7 och denna välplanerade 1:a med funktion som en 2:a! 

Denna bostad om 34 kvm färdigställdes av föreningen 2007 och är i mycket gott skick. Med sin smidiga planlösning finner du här en bostad som fyller alla behov för ett första boende. Du välkomnas in i hallen där garderober bakom skjutdörrar med spegelglas rymmer mycket förvaring. Vidare in i bostaden möts du av ett fint ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna. Köket är välplanerat med gott om arbetsyta och förvaring samtidigt som det inrymmer en matgrupp för 4. Allrummet övergår till sovalkov men goda möjligheter finns att skärma av sovdelen och skapa ett rum. Även här finns garderober bakom skjutdörrar för klädförvaring. Badrummet är helkaklat och inrymmer duschhörna och tvättmaskin. Till bostaden hör två förråd.

BRF Folke är en av Svartbäckens mest uppskattade bostadsrättsföreningar. Här är du del av en stabil förening med god ekonomi och låg belåning (1281:-/kvm enl. årsredovisning 2022). Föreningen har genomfört flera av de stora renoveringarna så som tak och stamrenovering. Som medlem i BRF Folke har du tillgång till två tvättstugor, ett sällskaps- och pingisrum, cykelförråd samt hobbyrum. 

I Svartbäcken bor du naturnära med city på cykelavstånd. Vackra promenadstråk tar dig till city och en solig dag är det en fröjd att följa Fyrisån till stadskärnan. Daglig handel uträttas med fördel på Torbjörns torg som erbjuder bland annat ICA-butik och blombutik. Utöver det finner du flertalet mysiga restauranger och fik i området. För dig som uppskattar naturen finner du Röbo-spåret med vackra omgivningar och upplyst elljusspår. Detta tar dig vidare till Gamla Uppsala med sina anrika kungahögar och där intill finner du Storvad som är en av Uppsalas enda centrala badplatser. I bostadens direkta närområde finner du även Fyrishov som är välkänt för sitt äventyrsbad och här finns även möjlighet till gym, relax, simhall och utomhusbad (sommartid).

Vänligen observera att bostaden kan komma att säljas innan budgivning och visningsperioden är över. Kontakta mäklaren för mer information samt för att boka privat förhandsvisning.

Fakta

Allmän information

  • Objektstyp:
  • Storlek: 1 rum, varav 1 sovrum. Boarea: 34,8 kvm.
  • Andel av månadsavgift: 0,47623 %.
  • Lägenhetsnummer BRF: 00232
  • Bostadsrättsförening: BRF Folke. Markägare: Föreningen äger marken.
  • UppdragsID: GWQ DSP

Byggnad

  • Allmän information Kommentar:
    BRF Folke bildades år 1965 och är en äkta bostadsrättsförening med 111 lägenheter i Uppsala och runt 160 medlemmar.
  • Utförda renoveringar: 2000 Fönster
    2001 Säkerhetsdörrar
    2003 Tak
    2007 Byggdes nya lägenheter inför kommande stamrenovering som utfördes 2008
    2008 Källardörrar
    2013 Balkonger
    2019 Källarfönster, yttre dörrar, soprum
    2021 Relining horisontella avloppsrör i källargångar
    2023 Belysning i trappuppgångar och entréer har bytts till LED. Ommålning av trappuppgångar. Stamspolning vertikala avloppsledningar.
  • Kommande renoveringar: Föreningen har inga planerade större renoveringar i sikte.
  • Hiss finns: Nej
  • TV/Internet beskrivning:
    Föreningen har ett gemensamt avtal med Telia om bredband/tv/Fast telefoni. I utbudet ingår bredband 1000/1000 Mbit, tv/streamingpaket "lagom" samt fast telefoni. Avgiften är specificerad i månadsavgiften. En router och tv-box ingår.
  • Övriga utrymmen i föreningen:
    Tvättstugor: Det finns två tvättstugor i källaren på Sköldungagatan 33. I respektive tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 el-mangel.
    Pingis/sällskapsrum :I källaren på Sköldungagatan 47 finns ett pingisbord,  kitchenette, kaffebryggare, kylskåp, stort bord med flertalet stolar. Tystnad ska råda klockan 22.
    Hobbyrum: I källaren på Sköldungagatan 47 finns 2 rum där hobbyarbeten kan utföras. Ingen separat bokning behövs. 
    I källare finns cykelställ för cykelförvaring.
    Till varje lägenhet hör ett källarförråd och en matkällare. Det finns extra förråd att hyra för en mindre summa pengar/månad. Separat kö. Anmälan till denna sker via styrelsen.

Ekonomi

  • Pris: 1 695 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
  • Månadsavgift: 1 824 SEK/månad.
    Ingår i avgiften: Uppvärmning, Vatten , Kabel-TV
    Beskrivning månadsavgift: I avgiften för lägenheten ingår värme, vatten, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband om 220 kr /mån.
    Avgiftsförändringar: En höjning gjordes med 20% vid årsskiftet 2022/2023. Februari 2024 höjdes avgiften med 13%. Detta med anledning av ökade kostnader för el, räntor och vatten.
    Föreningen räknar med en årlig reglering av avgiften på ca 5% per år med anledning av konjunkturen.
  • Driftkostnader: Summa driftkostnad: 750 SEK/månad. Hushållsel: 500 SEK/månad. Försäkring: 30 SEK/månad. Obligatorisk kostnad för bredband: 220 SEK/månad.
  • Årlig elförbrukning: 1 942 kWh/år
  • Antal personer i hushållet: 2
  • Pantsättningsavgift: 573 SEK.
  • Överlåtelseavgift: 1 433 SEK. Överlåtelseavgift betalas av: Köpare.
  • Boendekostnadskalkyl:
    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
  • Parkering: Föreningen hyr ut garage och parkeringsplatser med eller utan elplint. Det finns 14 garage och det är flera års kö. P-plats utan el 12 st (100 kr år 2023) ca 1 års kö P-plats med el 54 st (260 kr år 2023) ca 1 års kö Garage med flera års kö (400-500 kr/mån) beroende på storlek. Kön hanteras av styrelsen. Medlem kontaktar styrelsen skriftligen via postlåda som finns i ingång 47.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt