1,5:a med alkov och inglasad balkong mitt i city!

Fålhagen, Uppsala

Norrtäljegatan 1A

1:a med inglasad balkong, sovalkov samt rymligt kök intill centralstationen! Bostaden är tillgänglig från juni månad och interiörsbilder kommer att publiceras i mitten på juni. Anmäl ditt intresse redan idag för att inte gå miste om något i försäljningsprocessen.
  • Typ: Bostadsrätt
  • Rum: 1, varav 1 sovrum
  • Boarea: 36 kvm
  • Våningsplan: 1 av 5
  • Byggår: 1975
  • Avgift: 2 819 SEK/månad

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Hanna Moberg

Ansvarig mäklare

Bilder

Med sitt läge intill centralstationen är detta en perfekt bostad för dig som pendlar.
Föreningens innergård med grillplats och lekplats.
Ett stenkast från bostaden finner du Vaksala torg och UKK som erbjuder kultur för alla åldrar!
Restaurangerna kring Vaksala torg är uppskattade av de boende i området!

Planlösning

Beskrivning

Välkommen till Norrtäljegatan 1A och denna välplanerade 1,5:a med sovalkov  och inglasad balkong, belägen mitt i city! Vi förbereder just nu försäljningen av denna bostad och annonsen kommer att uppdateras löpande. Under juni månad kommer annonsen uppdateras med interiörsbilder. Är du intresserad? Kontakta mäklaren för mer information samt för att planera eventuell förhandsvisning. 

I den främre delen av Fålhagen finner du denna 1,5:a med oslagbart läge intill centralstationen. Från Norrtäljegatan når du bostaden via föreningens inhägnade och mycket trevliga innergård. När du stiger in på gården  är det lätt att glömma stadens puls då det här är vackert planterat och ombonat med grill- och lekplats. Bostaden är smidigt placerad på första våningen men en halvtrappa upp i förhållande till gatan utanför vilket gör att du har ett privat läge!

När du stiger in i bostaden välkomnas du av en rymlig hall med platsbyggda garderober. Intill hallen finner du ett stor helkaklat badrum med dusch och gott om utrymme för dig som önskar installera tvättmaskin. Allrummet har ett fint ljusinsläpp tack vare de stora fönterpartierna och här ser du domkyrkan och slottet torna upp i horisonten. Med sin praktiska utformning finns här goda möjligheter att avskärma sovalkoven från allrummet för att skapa känslan av två rum. Köket är välplanerat och inrymmer matgrupp för fyra intill fönstret samtidigt som det finns gott om arbetsyta och förvaring. Med ljusa skåpsluckor och vitt kakel upplevs köket stilrent och modernt. 

Från köket når du bostadens inglasade balkong som tacksamt blir ett extra rum under årets milda månader. Här finns plats för loungegrupp eller matbord och med sitt läge i huset har du en ostörd plats att njuta av kaffet i solen. Med sydvästläge får du många soltimmar!

Som boende i BRF Verdandigården är du del av en stabil förening med god ekonomi och låg belåning (3 239:-/kvm 2022). Föreningen erbjuder en trevlig, inhägnad, gård med lekplats och grillplats. Utöver detta har du som boende tillgång till flertalet gemensamhetsutrymmen så som bastu, samlingslokal, hobbyrum, tvättstugor och cykelförråd. Ett övernattningsrum med två sängplatser förenklar vardagen när du har gäster på besök och detta får hyras utan kostnad! 

Här bor du bekvämt med allt vad city har att erbjuda, precis utanför dörren. Denna bostad är perfekt för dig som pendlar med sin placering intill centralstationen. Intill bostaden finns Coop och på kort promenadavstånd finner du Vaksala torg med den uppskattade Kvarnengallerian. Här finns en välsorterad ICA-butik, systembolaget, apotek, frisör samt restauranger. I det direkta närområdet finns flertalet restauranger, fik samt utbredd detaljhandel. Läget är även fint för dig som ska studera i staden då samtliga av universitetets institutioner och nationer nås på promenad- eller cykelavstånd.

Detta är en kommande försäljning. Vänligen observera att bostaden kan komma att säljas innan budgivning och visningsperioden är över. Kontakta mäklaren för mer information.

Fakta

Allmän information

  • Objektstyp:
  • Storlek: 1 rum, varav 1 sovrum. Boarea: 36 kvm.
  • Andelstal: 0,687800. Andel av månadsavgift: 0,007018.
  • Lägenhetsnummer BRF: 00018
  • Bostadsrättsförening: Brf Verdandigården. Markägare: Föreningen äger marken.
  • Fastighetsbeteckning: Fålhagen 17:5
  • UppdragsID: GOW CTT

Byggnad

  • Allmän information Kommentar:
    Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och beskattas som sådan.
    Antal lägenheter: 95.
    Fastigheten byggd: 1975.
    Fastighetsbeteckning: Fålhagen 17:5.
    Fastighetslån/kvm, kr 3 239 (2022)
  • Byggår: 1975
  • Utförda renoveringar: Genomförda och kommande renoveringar m.m.:
    2003 Fiber indragen och bredband installerat.
    2004 Hiss, grundbjälklag.
    2008 Fönster bytta.
    2009 Tvättstugor.
    2009 Radonmätning med resultat inom godkända gränsvärden.
    2011 Staket med låsbara grindar.
    2011 Installation el-värme i stuprör och hängrännor (för att undvika isbildning).
    2012 Trädgårdsmöbler renoverade, belysning bytt i trapphus, källare och soprum.
    2013 Rörelsestyrd belysning installerad i trapphus och gemensamma utrymmen, renovering portar.
    2018 Renovering av hobbyrum/samlingslokal.
    2019 OVK med godkänt resultat. Radonmätning med resultat med god marginal under angivet gränsvärde. Energimätning genomförd, energiklass D.
    2020 Porttelefoner bytta. Nyplantering på gården. Takfot ommålad (ståndrännor).
    2021 Byte av avloppsstammar under källargolv.
  • Hiss finns: Ja
  • Uppvärmning och ventilation: Fjärrvärme.
  • TV/Internet beskrivning:
    ​Kabel-tv: ComHem, digitalt basutbud ingår i avgiften.
    Bredband: A3, 1000/1000 mb/s ingår i avgiften liksom månadsavgiften för ip-telefoni. Samtalsavgifter tillkommer.
    
  • Övriga utrymmen i föreningen:
    Föreningen har två tvättstugor i källaren (Norrtäljegatan 3 B/Salagatan 35 B). Föreningen har bastu med dusch (norrtäljegatan 3A). I anslutning till bastun finns ett övernattningsrum med två sängplatser som kan lånas utan kostnad av föreningens medlemmar. Föreningen har också en samlingslokal som han lånas utan kostnad t.ex. för olika former av sammankomster. Föreningen har dessutom en mindre lokal där bl.a. enklare snickeriarbeten kan utföras (Salagatan 37). Föreningen har tre mindre och ett större cykelrum. Föreningens gård innehåller bl.a. en lekplats och en grillplats. Tillträde till gården är begränsat till föreningens medlemmar och deras gäster. Föreningens gård innehåller bl.a. en lekplats och en grillplats. Tillträde till gården är begränsat till föreningens medlemmar och deras gäster.
    
    Till varje lägenhet hör ett förråd i källaren. Föreningen hyr även ut extra förråd i källaren. Till dessa förråd är det separat kö, vilken hanteras av styrelsen. Det är mycket lång kötid.
  • Energideklaration: Energideklaration utförd: 16 april 2019
    Energistatus: Energideklaration är utförd
    Specifik energianvändning: 98 kWh/m²
    Energiprestanda, primärenergital: 105 kWh/m²
    Energiklass: D
    Besiktningsman: Erik Albertsson

Ekonomi

  • Pristyp: Utgångspris.
  • Månadsavgift: 2 819 SEK/månad.
    Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften: I avgiften ingår varm- och kallvatten samt värme. ​Kabel-tv: ComHem, digitalt basutbud ingår i avgiften.
    Bredband: A3, 1000/1000 mb/s ingår i avgiften liksom månadsavgiften för ip-telefoni. Samtalsavgifter tillkommer.
  • Pantsättningsavgift: 573 SEK.
  • Överlåtelseavgift: 1 433 SEK. Överlåtelseavgift betalas av: Köpare.
  • Boendekostnadskalkyl:
    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
  • Parkering: Föreningen har varmgarage under gården med 71 bilplatser och 3 motorcykelplatser. Till garaget är det separat kö som hanteras av styrelsen. Det är liten omsättning i garaget, varför kötiden kan bli lång. I området finns flertalet externa garage samt gatuparkeringar.

Området

Fålhagen

Mycket centralt beläget intill centralstationen och Vaksala torg. Intill bostaden finns coop och på kort promenadavstånd finner du Vaksala torg med Kvarnengallerian. Här finns ICA, systembolaget, apotek, frisör samt restauranger. I det direkta närområdet finns flertalet restauranger, fik samt utbredd detaljhandel.
  • Kommunikationer:
    Mycket goda kommunikationsmöjligheter då fastigheten är belägen intill centralstationen.
  • Karta

    Intresseanmälan

    Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
    * Obligatoriskt