Mälarvilla med stort gästhus och sjöutsikt!

Uppsala

Dalby Björkberget 86 75591 Uppsala

Sjönära fastighet med två bostadshus belägen på en höjd i natursköna Dalby. Exklusiv möjlighet att förvärva en fastighet utöver det vanliga i ett område där fastigheterna sällan kommer ut till försäljning. Missa inte chansen - kontakta mäklaren för mer information. Visas privat enl. ök.
 • Typ: Småhus
 • Rum: 5, varav 3 till 4 sovrum
 • Boarea: 91 kvm
 • Tomtareal/mark: 3 920 kvm
 • Biarea: 40 kvm
 • Byggår: 2003

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information.

Hanna Moberg

Ansvarig mäklare

Bilder

Mysig badplats ett par hundra meter från huset
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Gästhus
Mysig badplats ett par hundra meter från huset

Planlösning

huvudbyggnad Se i Fullskärm
gästhus Se i Fullskärm
Carport Se i Fullskärm

Beskrivning

Välkommen till en drömlik fastighet belägen i natursköna Dalby, Björkberget. Denna stora fastighet, som sträcker sig över hela 3920 kvm, erbjuder både avskildhet och fantastiska vyer över trädtopparna och sjön. Här finner du två hus - perfekt för dig som önskar generationsboende, ett ordentligt gästhus eller om du önskar hyra ut en del för ett kostnadseffektivt boende. Vi förbereder just nu försäljningen av denna bostad och annonsen kommer uppdateras löpande. Fastigheten visas enligt överenskommelse med fastighetsmäklaren och visningar kommer påbörjas under Juli månad. Kontakta mäklaren för mer information samt för att anmäla ditt intresse!

Huvudbostaden är en charmig villa på 91 kvm designad för att maximera ljusinsläppet och den vackra utsikten. Stora fönsterpartier pryder huset och ger en härlig kontakt med naturen utanför. I huset finns två rymliga sovrum som erbjuder gott om plats för både familj och gäster. Köket, med sin halvöppna planlösning, är en plats för både matlagning och trevliga middagsbjudningar. Det ljusa vardagsrummet, med sina stora fönster, blir en naturlig samlingspunkt i hemmet där du kan njuta av den storslagna utsikten mot sjön och trädtopparna. Intill köket finner du även tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. 

Badrummet är helkaklat och utrustat med både dusch och badkar, vilket ger en fräsch och stilren känsla. Det inglasade uterummet ger en perfekt miljö för avkoppling året om, oavsett väder. När mörka moln tornar upp över sjön Ekoln är det en mysig plats att samla familjen i för att begrunda naturens skådespel. Runt huset löper en stor trall, idealisk för sommarens grillkvällar och härliga stunder i solen - med glittrande blått vatten i horisonten. För förvaring finns både ett förråd i anslutning till huset samt ytterligare utrymme i en carport med förråd.

Det andra huset på fastigheten är ett charmigt mindre hus på cirka 40 kvm. Detta hus har tidigare varit uthyrt och kan skapa en intäkt på ca 7000 kr i månaden. Husets planlösning är inbjudande och fördelar sig på ett rymligt kök med matplats, ett allrum med sovalkov (möjlighet att bygga sovrum) samt öppen spis. Helkaklat badrum och rymlig hall. Det har dessutom två altaner, en på framsidan och en på baksidan, vilket gör det möjligt att njuta av solen hela dagen. 

Denna fastighet är idealisk för dig som söker ett lugnt och avskilt boende med närhet till naturen. Här kan du verkligen njuta av det sjönära läget och den vackra sjöutsikten i en lantlig idyll. Tomten erbjuder vackra träd och planteringar och här skapas flera "rum" i trädgården. Från tomten följer du stigen, kantad av rosor och ängar, ned till områdets badplats. När du passerat skogspartiet öppnar vyerna upp och här finns en badplats perfekt för hela familjen. 

Dalby når du på ca 20 minuter med bil från Uppsala city och här finner du såväl permanentboende som sommargäster. Närheten till staden gör vardagen bekväm och på promenadavstånd finns busslinje som trafikeras frekvent. I området finns förskola och närheten till staden erbjuder flertalet skolor för de större barnen. 

Detta är en exklusiv försäljning och bostaden kan komma att säljas utanför budgivning och öppna visningar. Kontakta mäklaren för att anmäla ditt intresse samt för möjlighet till privat förhandsvisning.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Villa (Typkod: 220)
 • Storlek: 5 rum, varav 3 till 4 sovrum. Boarea: 91 kvm. Boareabeskrivning: Huvudbostaden uppmäter 91 kvm och gästhuset 40 kvm (upptaget som biarea). Biarea: 40 kvm.
 • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 714 000 SEK (fastställt 2021) varav byggnadsvärde 1 572 000 SEK och markvärde 1 142 000 SEK. Värdeår 2003.
 • Tomt: Tomtareal/mark: 3 920 kvm. Totalareal: 3 920 kvm.
 • Fastighetsbeteckning: UPPSALA DALBY 8:1
 • UppdragsID: GWU 7JZ

Byggnad

 • Byggår: 2003
 • Utförda renoveringar: 2022 Installerades en ny frånluftsvärmepump
  Övrigt Fortlöpande underhåll vid behov
  Diverse vitvaror har bytts ut fortlöpande
 • Byggnadssätt: Fönster: 3 och 2-glas isoler. Avlopp: Enskilt avlopp. Vatten: Enskilt vatten året om. Taktyp/takbeklädnad: Sadeltak med beklädnad av tegelpannor. Grund: Platta på mark med underliggande isolering. Stomme: Trä. Fasadtyp: Träfasad. Bjälklag: Trä.
 • Typ av ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.
 • Uppvärmning: Typ av uppvärmning: Vattenburen värme via en frånluftsvärmepump samt tillskottsvärme via kamin.

Ekonomi

 • Pristyp: Utgångspris.
 • Inteckningar: Det finns 13 pantbrev om tillsammans 3 295 000 SEK.
 • Fastighetsskatt/-avgift: 12 053 SEK.
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt