Välplanerad 1:a i Luthagen med stor balkong!

Luthagen, Uppsala

Stabby allé 13C, lgh. nr 033

Rymlig etta med kök och stor balkong med privat läge en halv trappa upp. Belägen i Luthagen, ett stenkast från ekonomikum, är detta ett perfekt boende för dig som ska studera. Badrummet är stort och stamrenoveras under våren!
 • Typ: Bostadsrätt
 • Rum: 1, varav 1 sovrum
 • Boarea: 37,7 kvm
 • Våningsplan: BV av 3
 • Byggår: 1968
 • Avgift: 2 281 SEK/månad

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Hanna Moberg

Ansvarig mäklare

Bilder

Planlösning

Planlösning Se i Fullskärm

Beskrivning

Vackert belägen i en lugn och fridfull del av Luthagen, erbjuder denna ljusa och trivsamma etta den perfekta boendemöjligheten för dig som söker en balans mellan stadsliv och natur. Ett par kvarter från Ekonomikum och med cykelavstånd till samtliga fakulteter och Uppsalas charmiga stadskärna är detta en bostad som har nära till allt.

När du stiger in i bostaden möts du av en rymlig hall med generösa förvaringsmöjligheter i en praktisk klädkammare. Köket är välutrustat och har gott om plats för matplats vid fönstret, där du kan njuta av ljuset och utsikten. Badrummet är rymligt och kommer att stamrenoveras inom kort vilket innebär ett nytt och fräscht badrum! Det generösa allrummet erbjuder gott om utrymme för en bekväm soffa, en mediamöbel och sängplats. Från allrummet har du utgång till en rymlig balkong med lugnt läge grönskande planteringar.

Brf Åkern, där lägenheten är belägen, är en välskött förening med en stabil ekonomi och låga månadsavgifter. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband, vilket ger dig en bekymmersfri boendelösning. Föreningen har också tagit ett stort steg mot hållbarhet genom att installera solceller på taken och teckna ett gemensamt elavtal. Förutom de praktiska fördelarna har föreningen flera gemensamma utrymmen som hobbyrum och tvättstuga med torkrum, vilket underlättar vardagen. Innergården är en trivsam plats för avkoppling med utemöbler och grillplats!

Området Luthagen är en av Uppsalas absolut mest populära stadsdelar och är belägen norr om city. Bostadens närområde utgörs av trivsamma kvarter med vackra byggnader i pastellfärger, många gröna parkområden samt närhet till flertalet restauranger, livsmedelsbutiker, universitetsbyggnader (Ekonomikum finner du några gator bort) och nationer. Här bor ni med promenadavstånd till centrum, Vasaparken och Stabbyskogen med elljusspår. Till centralstationen är det enbart ca 10 min med cykel eller buss. I det direkta närområdet finns goda bussförbindelser som både leder in och ut ur staden. På bara några minuters promenad når du Mimmi Ekholms plats, där du hittar matbutiker, apotek, gym, restauranger och caféer. Luthagen är ett av Uppsalas mest attraktiva områden, vilket är lätt att förstå!

 Vänligen observera att bostaden kan komma att säljas innan budgivning och visningsperioden är över. Kontakta mäklaren för mer information!

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp:
 • Storlek: 1 rum, varav 1 sovrum. Boarea: 37,7 kvm.
 • Andelstal: 1,23816300. Andel av månadsavgift: 1,23816300.
 • Lägenhetsnummer BRF: 033
 • Bostadsrättsförening: Brf Åkern. Markägare: Föreningen äger marken.
 • Fastighetsbeteckning: LUTHAGEN 15:3 (13C)
 • UppdragsID: GEH AVC

Byggnad

 • Allmän information Kommentar:
  Husen stod färdiga 1967 och 1985 bildades Bostadsrättsföreningen Åkern. Brf Åkern är en äkta bostadsrättsförening och består av två hus med 60 lägenheter och två hyreslokaler. Föreningen är belägen i Stabby, Luthagen med adressen Stabby Allé 13 A-D, 75229 Uppsala.
 • Byggår: 1968
 • Utförda renoveringar: 2022: Underhållande stamspolning.
  2022: Föreningens gemensamma gym har genomgått en renovering med ommålning av ytskikten. Nya speglar och träningsmattor har även tillkommit. Gymmet är placerat i källaren i AB-huset.
  2021: Energideklaration.
  2021: Föreningens gemensamma gym genomgår renovering av ytskikt.
  2020: Ny torktumlare till tvättstugan, radonmätning (tillfredsställande värden) och gemensamt avtal på bredband.
  2019: Ombyggnation av taken: utvändig avvattning, isolering och solceller.
  2018: Nya Stadgar.
  2017: Byte till LED på ytterbelysningen.
  2017: Stamspolning.
  2013: Skyddsrummet renoverat och godkänt.
  2011: Underhåll av balkonger på AB-husets framsida.
  2010: Sista lägenheten som ägdes av föreningen säljs, ny tvättmaskin till tvättstugan.
  2006: Ombyggnad av fjärrvärmecentralen i UC.
  2005: Nya entrédörrar samt säkerhetsdörrar med postfack.
  2005: Ny grillplats på uteplatsen.
  2000: Trädgårdsrenovering.
  1998: Fönsterbyte (balkonger).
  1986: Husen säljs till den nybildade föreningen.
 • Kommande renoveringar: Styrelsen har inlett processen med att förbereda stamrenovering.
  Det kommer krävas en hel del planeringsarbete innan det blir aktuellt och föreningen kommer hålla de boende informerade inför och under hela processen.

  Föreningens ambitioner är att de vill starta med stamrenoveringen under denna vår.

  Viktigt! På grund av kommande stamrenovering avråder föreningen att renovera badrummen, då dessa kommer göras om totalt i samband med stamrenoveringen. Ingen ersättning utgår för redan renoverade badrum.
 • Hiss finns: Nej
 • Uppvärmning och ventilation: Uppvärmning: Fjärrvärme. Ventilation: Mekanisk frånluft.
 • TV/Internet beskrivning:
  Kabel-TV: Grundutbud från Telenor ingår i månadsavgiften. Det är möjligt att individualisera sitt abonnemang.
  Internet & bredband: Bredband 250/250 Mbit/s via Telenor ingår i månadsavgiften. Det är möjligt att individualisera sitt abonnemang.
 • Övriga utrymmen i föreningen:
  Antal lägenheter: 60
  Antal lokaler: 2
  
  Cykelförråd finns i både AB-huset och CD-huset i källaren. Det finns gott om plats för cykelparkering. 
  
  I AB-huset finns en träningslokal med viss utrustning för motion och styrketräning. Gymmet får användas fram till kl. 22:00. Gymmet har under 2021 genomgått en renovering med ommålning av ytskikten där även nya speglar och träningsmattor har tillkommit. 
  
  I CD-huset finns ett hobbyrum med snickarbänk för mindre bygg- och renoveringsprojekt.
  
  Tvättstugan är placerad i källaren i CD-huset. Det finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, matt-tvätt samt tvättmangel. Bokningslista finns utanför dörren till tvättstugan. Tvättstugan får nyttjas mellan kl. 7:00–22:00. Det tillkommer ingen extra avgift för att nyttja tvättstugan. 
  
  I föreningens fina trädgård finns det utemöbler och grillplats. 
  Föreningen har även odlingslådor som medlemmar i föreningen får nyttja utan kostnad. Odlingslådorna bokas per säsong via styrelsen.
  
  Föreningen har sortering för följande: brännbart restavfall, matavfall, plastförpackningar, pappersförpackningar, metallförpackningar, glasförpackningar samt tidningar. Utöver detta hyr föreningen in en container för brännbart avfall två gånger per år. 
  
  Till varje lägenhet hör ett källarförråd samt ett mindre matkällarförråd. 
  
  Det finns 5 extra förråd att hyra utöver vad som redan hör till lägenheten. 
  I dagsläget finns inga lediga förråd. För ytterligare information eller önskemål om att stå i kö till extra förråd, vänligen kontakta styrelsen.
 • Energideklaration: Energideklaration utförd: 26 januari 2021
  Energistatus: Energideklaration är utförd
  Specifik energianvändning: 109 kWh/m²
  Energiprestanda, primärenergital: 79 kWh/m²
  Energiklass: D
  Besiktningsman: Jimmy Östling
 • Kommentar: Atemp: 2339

Ekonomi

 • Pristyp: Utgångspris.
 • Månadsavgift: 2 281 SEK/månad.
  Beskrivning månadsavgift: I månadsavgiften ingår: Värme, Varm- och kallvatten, bredband från Telenor samt kabel-TV med grundutbud från Telenor.
  Individuell el-mätning som debiteras efter förbrukning kvartalsvis i efterskott. Det tillkommer en fast elkostnad på (83 kr/mån).
  För tillfället ingår vatten, både varm o kall. Men efter den kommande stamrenoveringen så kommer det att bli individuell mätning på varmvatten.
  Bostadsrättstillägg tecknas separat.
  Avgiftsförändringar: En höjning av avgiften gjordes med 4 % from 1/1-2023. Ingen avgiftshöjning föreligger i dagsläget, men utifrån hur räntenivån utvecklas under 2023, samt efter den kommande stamrenoveringen så kan ev. ytterligare höjningar komma att behöva göras. (Kontrollerat med föreningen 10/8 - 2023).
  Föreningen accepterar delat ägande och föreningen har inget krav på att andelarna ska vara jämnt fördelade, men rekommenderar att ingen ägarandel understiger 10 %.
  En juridisk person kan inte godkännas som medlem av föreningen.
 • Försäkring: Styrelsen rekommenderar att alla bostadsrättsinnehavare tecknar ett bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring då detta inte ingår i månadsavgiften.
 • Pantförskrivning: Bostadsrätten är pantsatt.
 • Pantsättningsavgift: 525 SEK.
 • Överlåtelseavgift: 1 313 SEK. Överlåtelseavgift betalas av: Köpare.
 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt